בַּחוֹל

"עכשיו באמת קצת קשה להבין את ההתרגשות שעוררה אותה גווייה שנמצאה בין אולגה לחדרה. אבל בתחילתו של הקיץ, מי מאיתנו היה יכול לתאר לעצמו שעוד הרבה גוויות – הרבה עד שקשה יהיה לספור אותן – ישכבו בחול, ושאולי גם אנחנו נהיה ביניהן?"

כריכת הספר "בחול" מאת אגור שיף
הוצאת עם עובד / ספריה לעם 2010
בחול - רומן בלשי מאת אגור שיף

שלום, אהבה ומלחמה

יולי 1973. קיץ גדוש אירועים פוקד את ישראל:
שביתת מצילים, הכנות למכבייה התשיעית, האלוף שרון מתפטר מהצבא, המפלגות מתארגנות לקראת הבחירות להסתדרות ולעיריות, שר הבריאות מנהל משא ומתן עם הרופאים השובתים, נבחרת ישראל בכדור מים מתמודדת מול נבחרת איראן, השר פרס חונך מרכזיית טלפונים, דיונים על הקמת גוש מפלגות ימני, הנורווגים טוענים שמלצר מרוקני נרצח על ידי אנשי מוסד, הדולר נחלש, מחיר הזהב עולה. שלושים ואחת מעלות ושבעים ושמונה אחוזי לחות נרשמים בתל אביב…

מתגלה גופת נערה בחולות שבין אולגה לחדרה.

רפ"ק רם דינור, קצין בילוש ממחוז תל אביב, מצרף לצוות החקירה המיוחד שמוקם בעקבות הסערה הציבורית שמחולל גילוי הגופה. דינור הוא במובנים רבים אבטיפוס המייצג את דור הישראלים בני הארבעים. הוא ניצול שואה שהתגבר על היתמות ועל משבר ההגירה, נשוי לאישה אהובה, ישראלית "שורשית" כביכול, וכוכב עולה במשטרת ישראל. דינור הוא לכאורה אדם שמצא את מקומו הבטוח בעולם, ובעיני עצמו הוא אזרח לדוגמא בישראל הזחוחה של תחילת שנות השבעים.

במהלך ההתחקות אחרי חייה של הנערה המתה מתוודע רפ"ק דינור לחבורת צעירים תל אביבית החושפת בפניו את תרבות הסמים, הפסיכדליה ומוסיקת הרוק שעד כה היתה זרה לו לחלוטין. בהדרגה מתקרב דינור אל ההווי החדש שגילה ולומד להכיר את הלכי הרוח הרדיקליים של התקופה.

אבל החקירה מתפתחת לכיוון בלתי צפוי כשדינור מתחיל לחשוד שאחת מהדמויות המרכזיות בחבורה ההיפים התל אביבית, צעיר כריזמטי וחמקמק, קשורה גם לחייו שלו, ואולי אף נושא עימו תשובות לחידות בלתי פתורות ביחסיו עם אביו. מנקודה זאת, הופכת חקירת מותה של הנערה רק תירוץ לחקירה אחרת לחלוטין, חקירה שמטרתה לחשוף את אותה חוליה חסרה בסיפור חייו של רפ"ק דינור. העניין החדש הופך לאובססיה.

דינור, הבלש הנאמן זונח את התיק המשטרתי הבלתי פתור, עוזב את מילכי אשתו, ויוצא דרומה למסע חיפוש נואש אחרי אותה דמות מסתורית. המסע מוביל את דינור לסיני, והוא עובר בין קהיליות של צעירים שמנסים לצבוע את שולי החברה הישראלית שיכורת הכוח בצבעים של שלום ואהבה. יום הכיפורים, 5 באוקטובר 1973.

המתקפה המצרית הפתאומית מפרה את השלווה של דהב ונואייבה, ומעוררת מהומה ובלבול. אבל דינור אחוז דיבוק. טווח החיפוש שלו הולך ומצטמצם. המרדף העיקש מכוון אותו אל החזית והוא ממשיך ומתקדם במהירות עד שהוא מוצא את עצמו בליבו של שדה הקרב. וכך, סופו של החיפוש האישי מתנקז אל תוך סופו של פרק היסטורי בתולדותיה של ישראל, ואת החוליה החסרה בחייו מגלה דינור רק באותו רגע קצר ומר שאין, ולא יכול להיות לו, המשך.

לקריאת פרקים מתוך הסיפור:

  • פתיחה: הספר נפתח בביקורו של רפ"ק רם דינור בדיונה על חוף קיסריה, מקום שבו התגלתה באותו בוקר גופת נערה שלכאורה הותקפה ונרצחה.
  • טיול עם יאנוש: המשורר והעסקן המפלגתי יאנוש פוירבלום נטש את אשתו ובנו בוורשה ערב פרוץ מלחמת העולם השנייה. מערכת היחסים הקשה שלו עם בנו, גיבור הרומן, רם (רומק) דינור, שזורה בעלילת הספר. בקטע שלהלן יוצאים השניים לטיול במכונית ובמהלכו הם מאזינים לשידור ישיר של משפט אייכמן מירושלים.
  • הטריפ: ערב יום הכיפורים 1973 ומסעו של דם דינור גיבור הרומן מתקרב לסופו. עכשיו לבוש בדמותו חדשה כהיפי מזדקן, אי-שם על חוף מבודד בדרום סיני, בחברת נערת פרחים אלמונית, לוקח דינור אל.אס. די. ויוצא למסע הזיות שנמשך לילה שלם. כשיתעורר מהטריפ יגלה שלא רחוק ממנו משתוללת מלחמה.
  • בדרך לתעלה: בדרך לרפידים מצטרפים למיניבוס של רם דינור עיתונאי וצלם עיתונות שמכוניתם נתקעה. מהר מאד מתחוור לדינור כי כבר נתקל בעיתונאי במהלך חקירת מותה של טליה רבינוב.

 

לרכישה באתר הוצאת עם עובד: לחצו כאן

מה שרציתם
ספרים נוספים
icons_dog
כלב זקן – הבלוג
the-captive1
השבוי – סיפור גרפי